Ferdinand Vinbar | Båstad, Bjärehalvön

Ferdinand är en kontinental vinbar i Båstad med skön storstadskänsla som erbjuder både vällagade mellanrätter och riktigt bra vin. 

Den prisade kökschefen och sommeliern Martin Brag är kulinarisk ledare på Ferdinand och jobbar med det nordiska köket där rena smaker med lätt sydländsk tvist står i centrum.

Förutom att servera vin från en intressant och spännande vinlista så fokuserar Ferdinand på bra lokala råvaror och en levande matmeny. Här hittar du snacks i form av lokal ost och chark samt mellanrätter som färskpotatis med löjrom, tartar, primörgrönsaker med hummus och boquerones.

Gnocchin är ett måste oavsett kompisar på tallriken och den äts såklart med sked och ett leende.

Det finns ett brett utbud av vin på glas i alla färger vilket gör det enkelt att bara slinka in på lite småplock och ett eller två glas gott.

Lokalen är ljus och luftig med skandinavisk touch och publik i alla åldrar fyller den med lättsamma konversationer och skratt som smittar av sig.

Ferdinand har öppet året runt vilket lokalborna omfamnar, men även vi andra som tycker att övriga årstider är minst lika bra som den i tennis-juli.

Publicerad 6 maj 2023
Uppdaterad 11 mars 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)