Ungdomligt familjär stammiskrog på Amiralsgatan med roliga crossoverrätter, överkomliga priser och trevligt öl- och vinutbud.
Väl inne från den bullriga och vältrafikerade gatan infinner sig lugnet med vänligt mjuk akustik, kulörta färger, plywoodinredning, cool bardisk och där nyfikenheten över menyn och spegeltavlan är ”ny-gammal-intressanta” på något vis.
Pelle Janzon, sashimi med matvete, rödräka beurre blanc, liten lammifierad kebabrulle, bläckfisk-hotdog, Haileys musslor och en lagom bit oxfilé med välbalanserad chimichurri – mellanrätterna är både klassiska och roligt nyskapande.
Du hittar champagne på glas för rimlig peng, tre ölsorter på kran, några på flaska och en lagom lång vinlista som både andas klassiskt och modernt, där flertalet viner väcker lite ”aha-nyfikenhet”.
Servisen rör sig avslappnat i bakgrunden – ibland uppmärksam, ibland diskret frånvarande. Men det gör inget, för hela stämningen i lokalen signalerar att här finns ingen stress, varken för kvällen eller morgondagen.
Publicerad 11 februari 2025