Blå Hoddan i Malmö kör småskaligt fiske från egen båt och har även en liten fiskekrog vid ”hoddorna”.
Utbudet är av den klassiska sorten med sillmacka, sill med mos, varmrökt laxtallrik, laxpuck, fish taco och fish and chips. Men det är den krispigt friterade torsken från Öresund, kravmärkta pommes och egen tartarsås som skapar kö.
Lokalen är nästan obefintlig så du sitter ute och äter din lunch oavsett väder. På dryckesmenyn finns lite diverse öl, cava och vitt till maten. Och nubbe finns såklart också.
Är vädret kass och suget efter uteserveringshäng inte lockar hittar du färsk fisk, säsongsfisk, havskräftor, bläckfisk, krabba, sillinläggningar och såklart rökt fisk att köpa med dig hem.
Leif Mannerström lär ha sagt att Blå Hoddans fish and chips är perfekt friterad i sin konsistens och smak – testa själv och se om du håller med.
Uppdaterad 29 juli 2024