På Österlen hittar du Svabesholm Kungsgård som både agerar café och lantkök med frukost, fika och lunch.
Mest kända är stället för sina matiga mackor på grovt råg- och solrosbröd där du kan välja allt från en klassiker med brantevikssill och ägg till en asiatisk variant med ingefära, lax och wasabimajonäs. Eller så satsar du på “Svabesholmaren” med skånsk varmrökt karré, curryremoulad och rostad lök.
På lunchen hittar du en kött, en fisk och en vegetarisk, men ibland även stekt sill med klassiska tillbehör och på sommaren vankas det fräscha sallader och på hösten soppa.
Är du mer fikasugen än hungrig finns scones, kakor och smarriga bakverk som du sköljer ner med en kopp Fogarolli-kaffe eller äppelmust. Ibland serveras det afternoon tea på helgen.
Det kvittar vad du väljer att fika på här – allt som lagas och bakas görs med kärlek på färska och rena råvaror från trakten.
Uppdaterad 26 mars 2025