Gårds- och delikatessbutik i Brösarp på Österlen med en fullmatad kött- och charkdisk.
Har man jobbat i köttbranschen över 40 år så vet man hur kött fungerar åt alla håll och kanter. Detta märks tydligt när du kliver in i det egenbyggda kött- och vilthuset vid den porlande bäcken i Brösarp.
Österlens Kött & Vilt är en gammaldags köttbutik med hederlig och kunnig betjäning som troligtvis kan mer om kundens köttvanor än kunden själv.
Alla råvaror kommer från närliggande producenter i trakten och slaktas på mindre slakterier för att på bästa sätt tillgodose djur, konsument och miljö.
Det finns hängmörad nöt, fläsk och lamm vilket man säljer väldigt mycket av. Vilt finns i säsong och diverse delikatesser fyller hyllorna.
Självfallet säljer man blodpudding i bit med exakt samma recept som vann SM i mathantverk 2018 – varför ändra på ett vinnande recept och ett vinnande butikskoncept?
Uppdaterad 20 oktober 2024