Franskans Creperie är ett mysigt bondromantiskt galette- och creperie-ställe på Österlen som år efter år har kö så långt ditt franska öga kan se.
Alla galetter är glutenfria och serveras som varmrätt med topping som till exempel rökt tuppfilé, kallrökt lax och grillad chèvre, men kan även fås vegetariska och helt veganska.
Crêpes består av vetemjöl, mjölk, ägg och serveras med sötad säsongsbaserad topping som smörstekta kaneläpplen eller färska bär och till vintern så smakar det både saffran och pepparkakskrydda.
På dryckesmenyn hittar du lokal hantverksöl, franska viner i trikolorens färger plus bubblig cremant och såklart en hel arsenal med olika cider. Barnen dricker must eller fläderdricka.
Inomhus är det mysigt, lantligt och ombonat och utomhus är det stillsamt bohemiskt under bar himmel.
Franskans Creperie har öppet alla dagar under högsäsong men även en hel del under resten av året. Glöm inte att boka!
Uppdaterad 28 maj 2025