Mellbybagaren ett litet bageri (till ytan) som försett hela Österlen med mängder av bullar, bröd och kakor genom åren.
Ett kyrkbygge i Södra Mellby 1885 gjorde att Hanna Månsson började baka bröd och bullar som hon sålde till byggarbetarna – det var starten för vad som idag är känt som Mellbybagaren.
Deras mest kända bröd är “Mellbykavringen” som har bakats i över hundra år och som med fördel äts med sill och ägg eller en god skiva ost.
Prova gärna deras arsenal av sötade vetebröd och kakor till hemma- eller termoskaffet.
Då Mellbybagaren är ett litet bageri finns inga platser att fika på inomhus, med vid fint väder kan man slå sig ner på framsidan av huset.
Har du vägarna förbi när butiken är stängd finns alltid kavring i en låda utanför där du betalar med Swish – det måste väl ändå vara höjden av service!
Uppdaterad 4 oktober 2024