Brasserie Sture 1912 är en anrik gourmetdestination med över 100 år historia i väggarna. Hit går du för att äta traditionell husman, franska klassiker och svenska favoriter.
Menyn är rejält tilltagen och på lunchen finns det alltid husmansfavoriter till humana priser om du nu inte går all in på lax med dillstuvad potatis eller kalvschnitzel Adelgatan. På kvällstid väljer och vrakar du mellan skaldjursplatå, sill-tallrik, råbiff, rådjursfilé och torskrygg.
Servicen är rutinerad och från den gamla skolan, som sig bör på ett brasserie som Sture, vilket tilltalar den väldressade äldre publiken.
Lokalen är klassiskt Jonas Lindvall-avskalad med ljusbruna fanérväggar, orangefärgad italiensk marmorbar och gröna ljuspunkter som ackompanjerar den gröna lädersoffan.
Det första du tänker på när du kommer in på Sture är ”bubbel eller drajja?” – oavsett tid på dygnet.
Uppdaterad 1 november 2024