Det finns mängder av superlativ om kocken Alexander Sjögren – och vi kan bara hålla med om det som sägs. Mutantur är sådär vass i detaljerna att både öga och gom ler vid blotta tanken.
Kanske skakar fortfarande folk på huvudet att krogen är stängd på lördagar – att våga, är ordet. Att våga, är också att inte köra satta menyer utan bara à la carte-rätter. Att våga, är också att bara ha en tidig bordsbokning och resten drop in, vilket gör att du kan glida in på ett glas bubbel och två smårätter anytime.
Varför inte prova grillade ostron, tryffel-falafel, friterad nigiri, rimmad tonfisk med blodapelsin, pilgrimsmousseline, schnitzel på piggvar eller en japansk wagyu – ja, det finns mer magi på den matiga menyn som är i ständig förändring till både köket och gästernas glädje. Sitt länge, ät och drick mycket, vi lovar, du kommer dö lite på allt…
Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 7 mars 2024