Hos den prisade krogen Mutantur i Malmö är det snyggt, elegant och proffsigt både när det kommer till mat, dryck och service.
Det finns mängder av superlativ om kocken Alexander Sjögren – och vi kan bara hålla med om det som sägs. Mutantur är sådär vass i detaljerna att både öga och gom ler vid blotta tanken.
Kanske skakar fortfarande folk på huvudet att krogen är stängd på lördagar – att våga, är ordet. Att våga, är också att inte köra satta menyer utan bara à la carte-rätter. Att våga, är också att bara ha en tidig bordsbokning och resten drop in, vilket gör att du kan glida in på ett glas bubbel och två smårätter anytime om plats finnes.
Varför inte prova grillade ostron med varierande topping, zucchiniblomma med pilgrimsmussla, caviarhollandaise och krondill, taco med svenska kantareller, lingongelé och majonnäs på granskott – ja, det finns mer magi på den matiga menyn som är i ständig förändring till både köket och gästernas glädje. Sitt länge, ät och drick mycket, vi lovar, du kommer dö lite på allt…
Uppdaterad 19 oktober 2024